Bilar som flyttar bilar

Det kan hända att man av någon anledning behöver flytta en bil utan att det sitter en förare i den. Kanske är det en större mängd bilar som ska flyttas med endast en förare, som man kan se ibland då nya bilar fraktas på långa trailers som ofta till och med är två våningar höga. Det kan också vara den typen av biltransport som sker när bilen går sönder och behöver fraktas till en bilverkstad.

 

 

Att bärga bilar

 

Biltransport i Stenungsund, och andra orter, av bilar som gått sönder brukar kallas för att man bärgar bilar. Det kan vara bilar där motorn inte fungerar men däcken rullar, och ända till att bilen är fullkomligt hopknycklad så inget fungerar. Biltransporten kan ske i vilket fall som helst men bara på olika sätt. Antingen genom att bilen blir dragen efter bärgaren eller att bilen lyfts upp på bärgaren, då hjulen inte fungerar eller bilen ska fraktas längre sträckor.   

 

Vägens hjältar

 

Det är aldrig ett lämpligt tillfälle när en bil går sönder så när man är i behov av en biltransport så är alltid bilbärgarna räddande änglar, eller vägen hjältar som de ofta kallas. Och när de dyker upp vid en skadad bil så är de vana att inte bara ta hand om bilen utan även kunna lugna de ibland ledsna eller skärrade bilägarna. Föraren av biltransporten börjar också alltid med att kolla ifall problemet med bilen går att lösa på plats. Kanske är det endast ett batteri som behöver laddas, ett däck som behöver bytas eller drivmedel som behöver fyllas på så man kan ta sig till närmaste mack. Om man ger sig ut på en längre resa med sin bil så är det en god idé att se över bilen och sin försäkring så att risken för ofrivillig biltransport och eventuella kostnader minimeras.