Världen är din att upptäcka

Det första steget är oftast det svåraste.

Detta lilla guldkorn till visdom gäller det mesta i livet. Oavsett om handlar om att lägga om sina kostvanor, ta sig ur ett destruktivt förhållande eller något annat så är det alltid det första steget som är svårast.

Detta beror på att du går emot vad som ofta är är ett långvarigt och systematiskt beteende. Det kan ligga flera år bakom den situation där du har hamnat nu. Kanske hela ditt liv.
Men finns tröst i att det är just det första steget som är det svåraste. För när du väl har fattat beslutet, och vågat efterleva det, så kommer det att bli lättare. 

Med detta inte sagt att det kommer att bli lätt, men däremot kommer det att bli lättare.

Kanske är det så att det vi mest är rädda för inte i första hand är det vi lämnar bakom oss. Utan mer för det som väntar – de okända. Plötsligt inser du att ditt liv inte alls definierades av en massa påhittade begränsningar, utan helt av dina egna val. 

Kanske kommer din nyfunna, och nyvunna, frihet att få dig att göra helt oväntade saker. Kanske säger du även upp dig från ditt jobb, lämnar staden som du alltid har bott i och kanske till och med landet.

En dag, när du står och poserar framför mobilen med stativ från coolpriser.se, inser du att du befinner dig på andra sidan jorden. Långt bort från det liv som du en gång i tiden levde. Kanske är det först då som du faktiskt också inser att du har gjort dig fri från ditt gamla liv – och skapat dig ett eget utifrån dina egna förutsättningar.

Var du än befinner dig i livet, låt det därför vara en tröst: Det första steget är det svåraste. 
Våga ta det: Nu!