Ekologiskt, som musik i våra öron.

Ordet ekologiskt kopplar vi samman med miljövänligt och bra för både kropp och själ. Men är det sanningen? Vilka är för- och nackdelarna med ekologiska produkter? En fördel är att produkten är framodlad utan kemiska tillsatser. Det är bra för naturen men även för oss då allt vi stoppar i oss eller har på huden ska igenom hela vårt system och passera både lever och njurar. Men är allt i naturen verkligen bra för oss människor? Det beror såklart på vem du är som person och din hälsa. Om man exempelvis äter bröd bakat med vetemjöl när man är glutenintolerant så blir man ju sjuk trots att det är naturligt.

Tekniken lockar fram det bästa ur båda världar

Ekologiskt odlat för att sedan transporteras över halva jordklotet, hur ekologiskt är det då? Man kan diskutera detta i all oändlighet. Men det leder automatiskt till andra tankar. Exempelvis när vi ska välja hudprodukter. De flesta vill nog att man ska värna om miljön samtidigt som man vill använda de bästa produkterna för medicinsk hudvård. Dvs. hudvård som gör skillnad. Visst blir det snurrigt. Men det finns faktiskt ett sätt som fungerar. Om man kombinerar naturliga produkter med arbete och forskning i laboratorium. Ett sätt att få medicinsk hudvård som håller i längden.

 

 

I laboratoriet skapas magi

Ordet “skapat i laboratorium” har blivit ett fult uttryck i vår önskan om att vara naturliga och miljövänliga. Men faktum är att man kan ta en växt och ta bort allergener så att det som i växten skapar besvär hos allergiker inte längre finns. På så vis kan man njuta av doften men ändå inte få en rinnande näsa, klåda eller andra besvär. Man kombinerar alltså naturliga produkter med laboratorieteknik. Läs mer om hur du kan få hjälp av medicinsk hudvård på exempelvis https://www.proformaclinic.se/.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *