Föryngra med microneedling

Idag finns många skönhetsbehandlingar som ger fantastiska resultat. Genom att genomgå en behandling kan man föryngra sig själv, utan att behöva genomgå operationer. Idag, mot för förr, är det mycket mer accepterat att ta behandlingar och idag är det allt fler som gör det. Både yngre, äldre, kvinnor och män.

Microneedling är en behandling på marknaden som vuxit sig stor under de senaste åren. Det är en effektiv hudföryngringsmetod som går ut på att man för en rulle med små, vassa nålar över huden. Huden avger då en reaktion som innebär en stimulering av kollagen och elastin, vilket gör att huden får ett jämnare och yngre utseende. Rullningen kan också kombineras med olika krämer och/eller serum. I en tuffare behandling kan uföraren använda det med kemisk peeling och IPL. 

På 85kliniken i Askim erbjuder de bland annat microneedling. De är certifierade, något som är viktigt att veta när man som kund går till en behandlare. 

 

 

 

 

 

En behandling tar ca 40-60 minuter och redan efter 2-6 veckor börjar man att se resultat. Redan efter en enda behandling kan man se resultat men uppåt 3-6 behandlingar rekommenderas alltid för ett bra resultat. Vid specifika hudproblem som till exempel vid akneärr kan ytterligare behandlingar behövas. 

 
Innan behandlingen bedövas huden med en kräm och rullningen utförs efter ett speciellt schema. Behandlaren kan välja att ha de verksamma krämerna antingen före eller efter rullningen, beroende på hudproblem. Innan behandlingen avslutas lägger behandlaren på ett serum och en lugnande mask. 
 
Microneedling kan användas av personer som har ärr, linjer och rynkor, åldrar och solskadad hud, hudbristningar samt vid akne.
 
Innan behandlingen påbörjas får man komma till kliniken på en konsultation där de lägger upp en behandlingsplan som passar just för dig och dina behov. 
 
Efter behandlingen lugnar sig huden snabbt men det kan vara god idé att vänta till dagen efter innan man lägger på hudtäckande make-up.