Konsten att emigrera och lyckas

Varje år migrerar det tusentals, för att inte säga miljoner, personer till nya länder. Sverige är en av de länder som tar emot många utländska medborgare varje år. Men detta betyder inte att det är särskilt lätt att gå igenom processen att ansöka, fylla kraven och så vidare. Det kan kännas ibland som att spela på lotteri där man a inte vet om man kommer att få ett ja eller ett blankt nej. Att migrera på ett lyckat sätt kan därför kallas en “konst”. Ibland har man starka anledningar till att ansöka om uppehållstillstånd, såsom asyl eller familjeåterförening. Hur kan man vara säker på att få en godkänd ansökan? Eller vad gör man om man rent av blir nekad ansökan om uppehållstillstånd?

 

Migrationsrätt i Sverige

Rätten till att migrera, eller migrationsrätt, är det juridiska område som tillsammans med asylrätt hanterar alla fall där utländska medborgare söker att få bosätta sig, arbeta och/eller studera i Sverige. Advokatfirmor som Ottosson & Pakas arbetar dagligen med migrationsrätt i Göteborg, Borås, Alingsås och Trollhättan. Med hjälp av deras kunskap och erfarenhet kan man få svar på de frågor man har. Du kan även be om vägledning och rådgivning angående just ditt fall, eftersom varje fall är unikt. Ett besök hos advokaten kommer att avgöra om du behöver anlita en kontinuerlig tjänst eller om det skulle räcka med några bra råd.

 

 

Juridiska lösningar på andra problem

Det kan finnas andra situationer också, där en advokat kommer till undsättning som en flygande hjälte. Det kan handla om brottmål eller familjerätt. Exempelvis kan det under en mindre rolig epok i livet, som en skilsmässa, behövas juridiska lösningar för bodelning och vårdnad om barnen. Advokaten har även auktoritet till att hjälpa dig med testamente och annan dokumentation som behövs för att undvika familjetvister efter en persons bortgång. Som privatperson kan du själv ansöka hos advokatfirman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *