Naturlig hårborttagning med sockring

Sedan urminnes tider har man i Egypten och i andra orientaliska länder använt sockervaxning för att ta bort oönskad hårväxt på olika delar av kroppen. Det är en både enkel och miljövänlig metod vilket kanske också har gjort att den blivit så populär nu när vi lever klimatsmart och med omtanke om vår hälsa. Sockervaxning – hur funkar det? Sockring innebär att du använder hundra procent naturliga ingredienser. Socker, vatten och citron blandas till en pasta som stryks över huden och som sedan tar bort hår du inte längre vill ha kvar.

 

Säker metod för olika hudtyper 

Har du tagit bort ett hårstrå själv någon gång så vet du att det kan kännas riktigt ordentligt. Hårborttagning kan leda till både rodnad och ibland infektion om själva borttagningen inte sker på rätt sätt. För att få en både effektiv och skonsam hårborttagning krävs därför en säker och skonsam metod. Med sockring dras hårstrået ut i rätt riktning och du minskar risken för rodnad, avbrutna hårstrån och infektioner. Sockring är också en metod som vänder sig till alla olika hudtyper. Även om du har känslig hud kan du testa sockring. Metoden är nämligen mycket skonsam för alla olika hudtyper. 

 

 

Hygieniskt och miljösmart

Andra stora fördelar med sockring är att det både är hygienisk och smart för miljön. Man kan säga att sockerpastan till hundra procent är hygienisk. Hur kan det komma sig? Jo, det är nämligen så att bakterier omöjligt kan överleva i den höga koncentrationen av socker som ingår i pastan som används vid sockring. Det gör att det är hygieniskt säkert helt enkelt. 

De naturliga ingredienserna gör att det är milt mot både för huden och för miljön. Det är heller inte allergiframkallande. Vissa sockervax görs också endast av ekologiska råvaror, vilket betyder att det blir ännu bättre för miljön.