Så skyddar du innekatten på balkongen

Att ha innekatt om man bor i lägenhet har blivit allt vanligare. Folk tycker att katten är ett trevligt sällskap, en mysig kamrat att ha i soffan och gillar att det är någon som blir glad när man kommer hem. Samtidigt är katten mindre förpliktigande än exempelvis en hund som inte kan lämnas ensam hemma lika länge som en katt.

En innekatt ställer inte heller samma krav på aktivering som en hund. Däremot vill katten gärna kunna ta lite frisk luft då och då. Har du en balkong eller uteplats brukar katten gilla att gå ut och lägga sig och sola under sommaren. Katter är dessutom nyfikna djur som gärna sitter och spanar på sin omgivning.  

Slappna av på balkongen 

Men varje dag ser man lappar på lyktstolpar om katter som sprungit iväg och inte kommit tillbaka. Har du en katt som kan gå ut på balkongen eller uteplatsen måste du se till att den inte kan rymma, om du inte litar på att den kan hitta hem igen. Men misströsta inte, tack vare alla kattnät som finns till balkonger på marknaden idag behöver du inte ha katten i koppel eller sitta och vakta så att din sötnos inte rymmer.  

 

 

Katten har inte nio liv 

Ett kattnät på balkongen har fler funktioner än att hindra din katt från att rymma. Nätet utgör ett skydd mot att katten ska trilla ned och skada sig. Även en innekatt kan lockas av fåglarna som sitter på räcket och blottar sina vingar. Då är katastrofen bara ett ögonblick från ett faktum.

Och en katt har inte nio liv. Den har ett liv och det livet är din skyldighet som kattägare att skydda. Låt din katt andas frisk luft i en säker miljö. Istället för att googla “kattnät balkong” får du här en genväg för inspiration: https://www.crtzoo.se/katt/balkongskyddsnat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *