Trädbesiktning i Skåne

Träd är vackra men det finns också stora fördelar med dem. Dels skapar de trivsel men höjer också värdet på fastigheten eftersom de flesta föredrar att bo i ett område med fullvuxna träd. De har också vissa praktiska fördelar som att de skyddar både mot buller, stekande sol och kyliga hårda vindar. Och vi vet nog alla hur blåsigt det kan vara i Skåne, vilket ofta också syns på alla sneda och vindpinade träd. 

Faktum är att träd skyddar så bra att de många gånger sänker energikostnaderna eftersom de bidrar till ett bättre inomhusklimat. Trädens många fördelar gör därför att man har mycket att vinna på genom att sköta om dem på bästa sätt. Bäst är om man låter en arborist göra en trädbesiktning av alla träd och att man sedan gör upp en ordentlig trädvårdsplan. Vid en trädbesiktning undersöker man hela trädet och tittar på rötterna, barken, stamstruktur och grenvinklar. Men man letar även efter tecken på sjukdom och röta. 

 

Sjuka och röstade träd

Träd som drabbas av röta och andra trädsjukdomar kan bli försvagade och tappa grenar eller helt knäckas. I värsta fall kan både människor, djur och intilliggande fastigheter då skadas. Misstänker man att ett träd är sjukt är det därför viktigt att man så snabbt som möjligt gör en trädbesiktning. Sjuka träd kan också sprida smitta vidare till andra träd och även av den anledningen är det viktigt att man besiktigar sina träd; https://www.aliasarborist.se/traedbesiktning/traedbesiktning-skane.

 

Använd rot-avdraget 

En arborist kan komma med förslag på lämpliga åtgärder, men även hjälpa till att beskära och ta ned träd. Vill man anlita en arborist för trädbesiktning i Skåne kan det vara bra att först ta in offerter från några olika företag. Man kan också använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden och på så vis komma ned i pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *