Välkomna lugnet i oroliga tider

Har du hittat tid för vila mitt i alla dessa oroliga tider? För det är nu det är viktigare än någonsin att vi ger oss själva tillfälle till att bara vara. Vi utsätts inte nämligen bara för själva viruset, utan även för all information rörande denna pandemi. Överallt pumpar nyhetssändningarna ut det senaste om vad som gäller och det är nästan svårt att värja sig mot detta.

Visst är det viktigt att hänga med i vad som gäller men någonstans måste man också kunna lägga undan allt och låta tankarna vila. Det gäller att ha strategier för detta. Annars är man snart fast i loopen igen och läser på om det ena och det enda.

En bra taktik är helt enkelt att ge sig ut på promenad och låta telefonen vara kvar hemma. Då kan du komma iväg för en stund utan att behöva tänka på allt som händer i vägen. Ta en vända till skogen och sätt dig på en stubbe. Njut av allt som dina sinnen tar in och låt tankarna om allt annat bara falla ner som vågor på ett lugnat hav.

Se till att också boosta ditt system med mat och nyttiga tillskott som gagnar det inre lugnet. Undvik socker som får energinivån att åka bergochdalbana genom dagen. Komplettera kosten genom några väl valda vitaminer och mineraler som ger dig energi, kraft och vitalitet.

Livet kan aldrig vara som det var före pandemin – men det kan vara på ett annat sätt som också är bra. Kanske kan det till och med bli bättre ur vissa perspektiv. När vi nu inte har samma möjlighet till distraktion så kanske vi istället kan möta oss själva i den isolering som kan uppstå.
Visst kan det vara skrämmande – men det finns också mycket visdom och lärdom att hämta i tider som denna.