Varför används gasol?

När man hör ordet gasol brukar man snabbt tänka på sommaren. Gasolflaskor förknippas med camping och grillning, där man kan spendera mysiga sommarkvällar tillsammans med vännerna. Gasol passar faktiskt till mycket mer än bara grillning. Du kan använda gasol för att värma uteplatsen, och kanske terrassen, även när sommarkvällarna börjar att ta slut. Gasol används även av privatpersoner som bor i glesbygdsområden när det saknas elektricitet. Du kan till och med ta bort mossa och ogräs med hjälp av gasol och på så sätt undvika att förgifta grundvattnet med kemikalier som annars skulle användas.

 

Tänk på säkerheten när du använder gasol

Det enda du bör vara försiktig med när du använder en gasolflaska för att grilla, värma eller tända lampor med, är att följa instruktionerna noggrant. En gasolflaska bör inte ställas nära eld, så grillar du bör flaskan stå minst flera meter bort. Den bör aldrig läggas ner heller. När du inte använder den längre bör du stänga av ventilen helt och ställa undan flaskan på ett säkert ställe. Skulle olyckan ändå vara framme bör du ringa 112 så snabbt som möjligt och lämna platsen tömd på folk. Så skyddar du dina nära och kära från allvarliga skador.

 

 

Ett miljövänligt val

Nu är det viktigare än någonsin att välja en miljövänlig energikälla. Det är, som tur är, även lättare än någonsin att göra det. BioGasol är ett utmärkt alternativ för att få energi utan högt CO2-utsläpp. BioGasol är som vanlig gasol och kan användas med samma utrustning som vanlig gasol. Skillnaden är att denna gasol har tagits fram från 100 % ren energi som matavfall och vegetabiliska oljor. När du använder BioGasol minskar du koldioxidutsläppet med upp till 77 % och gör därigenom miljön en stor tjänst. Väljer du att köpa din gasol från en återförsäljare nära dig hjälper du även till att minska transportkostnader och sekundära CO2-utsläpp.